Antwerpse forten 1914
door Robert Gils

Prachtig kijk- en leesboek over de Antwerpse forten in 1914 en vandaag.

   

Het verhaal van de Antwerpse forten en de Duitse belegering in woord en beeld aan de hand van talloze historische documenten en sfeervolle actuele foto's.  
Hardcover - 240 pag

kalender

Nieuws
Bunker en Vliegtuig Archeo in Park Den Brandt.

Bunker en Vliegtuig Archeo Antwerpen introduceert een nieuwe aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website die de veelzijdige activiteiten van de vereniging op gepaste wijze weerspiegelt.  Een uitstekende gelegenheid om de organisatie in de kijker te plaatsen.

Bunker en Vliegtuig Archeo(logie) Antwerpen is een VZW die zich bezighoudt met het in stand houden van een volledig overgebleven bunkerdorp uit de Tweede Wereldoorlog. De vereniging is erin geslaagd om drie bunkers open te stellen voor het publiek. 

Het museum is uniek in en rond Antwerpen en is gelegen in het Park Den Brandt te Wilrijk. De ingang is aan de Acacialaan tegenover de Seringenlaan.


Bunker Archeo. 
De bunkers in het park zijn uitgebouwd tot een volwaardig oorlogsmuseum met de “Atlantikwall” als specialisatie. Tal van archeologische vindstukken en foto’s, ook met betrekking tot Antwerpen worden er tentoongesteld. 


Vliegtuig Archeo.
De luchtoorlog werd niet vergeten. Een team specialisten vertegenwoordigen het “WWII Aircraft Research Centre” en is voortdurend bezig deze moeilijke materie uit de Tweede WDereldoorlog te onderzoeken. 

Ongeveer 5.400 vliegtuigcrashes werden opgetekend in België!  Meerdere vermiste bemanningsleden kregen hierdoor een graf en onverklaarbare feiten werden opgelost. Denk maar aan het bombardement van Mortsel waar velen nog niet weten hoe het is kunnen gebeuren. Tal van opgravingen brachten een rijke buit van vliegtuigonderdelen op, allen tentoongesteld in het museum.

V-Wapens.
De V-bommen zijn niet weg te denken in Antwerpen en vormen een onderdeel van de luchtoorlog. Ook aan dit onderwerp wordt speciale aandacht besteed met vakkundige uitleg over de werking van de V1 en V2. Verschillende onderdelen van de V1 en V2 zijn tentoongesteld in het museum als resultaat van de opzoekingen in binnen en buitenland. 

Omdat Antwerpen dikwijls het doel was van zowel Duitse als van de Geallieerden bieden wij de mogelijkheid om bij rondleidingen,op aanvraag en in groep, uitgebreid uit te wijden over de luchtoorlog en de V bommen.

www.bunkervliegtuigarcheo.comVesting Flash: gratis nieuwsbrief van Simon Stevin met  overzicht van activiteiten en actualiteit.  Zo blijf je steeds op de hoogte.  

Klik hier en ontvang gratis Vesting Flash

Bij het uitbreken van de 1ste wereldoorlog speelden de forten een belangrijke rol.  De herdenkingen vormen een tastbaar aanknopingspunt om  de versterkingen  onder de aandacht te brengen.   Lees meer
Onze partners

    

Member of the International Fortress Council     

Als het over forten, bunkers of andere versterkingen gaat...