Antwerpse forten 1914
door Robert Gils

Prachtig kijk- en leesboek over de Antwerpse forten in 1914 en vandaag.

   

Het verhaal van de Antwerpse forten en de Duitse belegering in woord en beeld aan de hand van talloze historische documenten en sfeervolle actuele foto's.  
Hardcover - 240 pag

kalender

Nieuws
ART FORT/FORT ART in  Brialmontforten 4, 5 en 6.

Vanaf 18 mei tot 28 juni 2013 zijn in de forten van Mortsel, Edegem en Wilrijk (fort 6) nieuwe creaties van befaamde hedendaagse kunstenaars te bekijken.

Vaast Colson neemt het hoofdfrontgebouw van Fort 4 onder handen.  Aan Fort 6 te Wilrijk, alsook op de campus van de Universiteit Antwerpen kan u genieten van de creaties van Anne-Mie Van Kerckhoven. In Edegem ziet u werk van Philip Aguirre.    Marc Ruyters, hoorfdredacteur van het tijdschrft (H)ART is curator van deze tentoonstelling.

Vaast ColsonAnne-Mie Van Kerckhoven

Philip Aguirre

De kunstenaars gaan in dialoog met de omgeving, met omwonenden en passanten.  ART FORT/FORT ART zoekt de combinatie van opmerkelijke hedendaagse kunst met het merkwaardige Belgiscvhe erfgoed, dat de fortengordel onmiskenbaar is.  Dit maakt het voor de kunstenaars tot een erg spannende uitdaging.

ART FORT/FORT ART is een initiatief van Orfeoproducties vzw in samenwerking met de gemeente Edegem, stad Mortsel, het district Wilrijk, de Universiteit Antwerpen en de provincie Antwerpen.  Meer info over locaties en openingstijden is te vinden op de website www.orfeo.be
Vesting Flash: gratis nieuwsbrief van Simon Stevin met  overzicht van activiteiten en actualiteit.  Zo blijf je steeds op de hoogte.  

Klik hier en ontvang gratis Vesting Flash

Bij het uitbreken van de 1ste wereldoorlog speelden de forten een belangrijke rol.  De herdenkingen vormen een tastbaar aanknopingspunt om  de versterkingen  onder de aandacht te brengen.   Lees meer
Onze partners

    

Member of the International Fortress Council     

Als het over forten, bunkers of andere versterkingen gaat...