Antwerpse forten 1914
door Robert Gils

Prachtig kijk- en leesboek over de Antwerpse forten in 1914 en vandaag.

   

Het verhaal van de Antwerpse forten en de Duitse belegering in woord en beeld aan de hand van talloze historische documenten en sfeervolle actuele foto's.  
Hardcover - 240 pag

kalender

Nieuws
Opnames van de TV-reeks "In Vlaamse Velden" in Fort Liezele

Op 16 oktober vonden opnames voor de TV-reeks "In Vlaamse Velden" plaats in Fort Liezele.  Het betreft een Menuet-productie voor één. Fort Liezele is het best bewaarde en gerestaureerde pantserfort van de Antwerpse Buitenlinie en vormde zo een gepast decor voor de nieuwe tv-reeks.

In Vlaamse Velden vertelt in tien afleveringen het verhaal van de Gentse familie Boesmans die probeert te overleven tijdens de Eerste Wereldoorlog.   Het scenario werd verzorgd door Charles De Weerdt, Carl Joos en Geert Vermeulen, naar een idee van Mark De Geest.

Regisseur is Jan Mathhys, De productie is in handen van Productiehuis Menuet.  Zaakvoerder Dirk Impens is niet aan zijn proefstuk toe. 

Na zijn eerste langspeelfilm 'Blueberry Hill' (Robbe De Hert), produceerde hij 'Daens' (Stijn Coninx), een historisch epos dat o.a. werd genomineerd als Beste Buitenlandse Film voor de Oscars© in 1993. Nadien volgden titels als 'Manneken Pis', 'Terug naar Oosterdonk', 'Team Spirit', 'Katarakt'...

Ondertussen produceerde Menuet meer dan 30 langspeelfilms en tv-series. De meest recente producties zijn 'Turquaze' (Kadir Balci), 'De helaasheid der dingen' (Felix van Groeningen) en 'Code 37' (tv-serie & film, diverse regisseurs).

 De productie is het resultaat van een partnership tussen de Provincie West-Vlaanderen, VAF/Mediafonds en Rodenbach.

De hoofdcast v.l.n.r. Wim Opbrouck, Barbara Sarafian, Lize Feryn, Matthieu Sys en Wietse Tanghe.Vesting Flash: gratis nieuwsbrief van Simon Stevin met  overzicht van activiteiten en actualiteit.  Zo blijf je steeds op de hoogte.  

Klik hier en ontvang gratis Vesting Flash

Bij het uitbreken van de 1ste wereldoorlog speelden de forten een belangrijke rol.  De herdenkingen vormen een tastbaar aanknopingspunt om  de versterkingen  onder de aandacht te brengen.   Lees meer
Onze partners

    

Member of the International Fortress Council     

Als het over forten, bunkers of andere versterkingen gaat...