Antwerpse forten 1914
door Robert Gils

Prachtig kijk- en leesboek over de Antwerpse forten in 1914 en vandaag.

   

Het verhaal van de Antwerpse forten en de Duitse belegering in woord en beeld aan de hand van talloze historische documenten en sfeervolle actuele foto's.  
Hardcover - 240 pag

kalender

Nieuws
Bunkers van de Tweede Wereldoorlog in België. Atlantikwall

Frank Philippart

Het nieuwe boek van Frank Philippart  beschrijft het ontstaan, concept en bewapening van de Atlantikwall met de focus op België.  De beschrijving is opgevat als een reisgids met routebeschrijving die naar de nog bestaande sites leidt.  Deze worden besproken met een plan, de bewapening en de eenheden.  
Naast de bunkerbeschrijvingen belicht het werk ook de gebeurtenissen aan de kust in België, de evacuatie van Duinkerke, de bevrijding van de kust, de evacuatie van het 15de leger over de Schelde en het Canadese offensief in Zeeuws Vlaanderen, van Hoofdplaat naar Knokke.

"Dit boek is het resultaat van jarenlang veldwerk en is zonder meer het meest complete boek over de Atlantikwall in België"

Ook het hoofdkwartier van Atlantikwall van de Belgische kust in Antwerpen wordt onder het vergrootglas genomen.  Tenslotte wordt ook even over de grens gekeken naar de sites in het Nederlandse Groede en Breskens, en aan de Franse zijde naar de opmerkelijke situe tussen de grens en Duinkerke.  

Met zijn meer dan honderd historische en actuele foto's, de gedetailleerde siteplannen en bunkerschema's vormt dit boek bovenal een reisgids naar het fascinerende verleden.

Hardcover, 21 x 21 cm, 214 pagina's - Witsand uitgevers - 19,95 euro.

Frank Philippart is bestuurslid van Simon Stevin V.V.C.  Hij is tevens coördinator van de Werkgroep Moderne Fortificatie.Vesting Flash: gratis nieuwsbrief van Simon Stevin met  overzicht van activiteiten en actualiteit.  Zo blijf je steeds op de hoogte.  

Klik hier en ontvang gratis Vesting Flash

Bij het uitbreken van de 1ste wereldoorlog speelden de forten een belangrijke rol.  De herdenkingen vormen een tastbaar aanknopingspunt om  de versterkingen  onder de aandacht te brengen.   Lees meer
Onze partners

    

Member of the International Fortress Council     

Als het over forten, bunkers of andere versterkingen gaat...