Antwerpse forten 1914
door Robert Gils

Prachtig kijk- en leesboek over de Antwerpse forten in 1914 en vandaag.

   

Het verhaal van de Antwerpse forten en de Duitse belegering in woord en beeld aan de hand van talloze historische documenten en sfeervolle actuele foto's.  
Hardcover - 240 pag

kalender

Nieuws
Simon Stevin voor één dag opnieuw onder Sovjet-dreiging !

Uitgebreid studiebezoek op 18 juni aan de Hollandse IJssellinie.

In samenwerking met Stichting "de IJssellinie" werd door Simon Stevin V.V.C. voor alle belangstellenden een exclusief dagvullend programma samengesteld om op intense manier te proeven van de permanente dreiging die kort na het einde van WO II tot ver in de 20ste eeuw uitging van Oost-Europa. We maken uitgebreid kennis met de wijze waarop men in het Westen omging met deze dreiging. 

Tot niet zo lang gelden waren deze tegenmaatregelen geheim.  Ongetwijfeld waren de inlichtingendiensten van het Warchaupact hiervan beter op de hoogte dan de omwonenden en westerlingen in het algemeen.  
Op zaterdag 18 juni 2016 bezoekt Simon Stevin V.V.C. samen met haar partners de ruime overblijfselen van de IJssellinie in het Nederlandse Olst (bij Deventer, op ongeveer 210 km van Antwerpen) en krijgen we op een comfortabele manier een volledige introductie alvorens we ons door deskundige gidsen op het terrein laten begeleiden, dat op die dag enkel voor ons toegankelijk is.  Na deze bijzondere dag zullen alle geheimen van de IJssellinie voor de deelnemers voor eens en voor altijd ontrafeld zijn!

Programma

Timing

Plaats

Activiteit

11u

Zaal Ripperda, Rijksstraatweg 95/97, Den Nul (Olst - Nederland), aan de weg Zwolle-Deventer

Ontvangst met koffie/thee en cake.

11u15

Idem

Uitgebreide presentatie deel 1 door specialisten IJssellinie.

12u

idem

Pauze met kofie/thee.

12u15

idem

Uitgebreide presentatie deel 2 door specialisten IJssellinie.

13u

idem

Compleet broodjesbuffet met onbeperkt koffie/thee sinaasappelsap/... in het restaurant ter plaatse.

14u

Landgoed De Haere, Haereweg, Olst - Nederland

Grote rondleiding onder begeleiding van deskundige gidsen van Stichting "de IJssellinie" op het terrein van de IJssellinie in Olst met oa bezoek aan commandobunker, diverse gevechtsbunkers, inlaatwerk, hospitaalbunker (duurtijd ongeveer 4u).

18u


Einde, eventueel met afsluitende drink (op eigen initiatief).

Deelnameprijs

Het volledige programma wordt u aangeboden tegen een kostprijs à 36 euro per deelnemer.  Leden van Simon Stevin V.V.C. en/of van vtbKultuur genieten van een korting van 6 euro en betalen slechts 30 euro per persoon.  Wie nog geen lid is en wil genieten van deze korting kan alsnog lid worden. Klik hier voor meer info over het lidmaatschap.

Inschrijven voor het studiebezoek aan de IJssellinie.

Inschrijven voor dit unieke bezoek kan tot uiterlijk vrijdag 3 juni 2016 door 

- een mail te sturen via deze link. met vermelding van het aantal deelnemers, en om te genieten van de korting uw eventueel lidmaatschapnummer van Simon Stevin V.V.C of vtbKultuur.  De korting is geldig voor alle personen voor wie de inschrijver betaalt.

- Uiterlijk op 3 juni het verschuldigde totaalbedrag te storten op rekeningnummer BE53 3930 0906 5953 van David Maes met vermelding <IJssellinie en aantal deelnemers>.

Uw inschrijving is definitief bij ontvangst van de betaling.  Om organisatorische redenen dienen we de inschrijvingen af te sluiten op 4 juni en het definitieve aantal deelnemers door te geven aan Stichting "de IJssellinie".

Begin juni ontvangen alle deelnemers per mail een bevestiging en enkele laatste praktische details.  Zoals gebruikelijk bij onze uitstappen wordt met eigen vervoer naar de bestemming gereden, maar uiteraard kan de bevestigingsmail worden gegrukt om onder elkaar op eigen initiatief af te spreken om te carpoolen.Vesting Flash: gratis nieuwsbrief van Simon Stevin met  overzicht van activiteiten en actualiteit.  Zo blijf je steeds op de hoogte.  

Klik hier en ontvang gratis Vesting Flash

Bij het uitbreken van de 1ste wereldoorlog speelden de forten een belangrijke rol.  De herdenkingen vormen een tastbaar aanknopingspunt om  de versterkingen  onder de aandacht te brengen.   Lees meer
Onze partners

    

Member of the International Fortress Council     

Als het over forten, bunkers of andere versterkingen gaat...