Antwerpse forten 1914
door Robert Gils

Prachtig kijk- en leesboek over de Antwerpse forten in 1914 en vandaag.

   

Het verhaal van de Antwerpse forten en de Duitse belegering in woord en beeld aan de hand van talloze historische documenten en sfeervolle actuele foto's.  
Hardcover - 240 pag

kalender

Nieuws

Fort Liezele Nocturne op 24 augustus 2013

Fort Liezele brengt de dramatische gebeurtenissen van mei 1940 terug tot leven met authentieke taferelen in een oorspronkelijk kader.

Op zaterdag 24  augustus 2013  komen  in Fort Liezele de dramatische gebeurtenissen van mei 1940 terug tot leven.  Aan de hand van een aantal historische taferelen worden de pakkende gebeurtenissen van het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog levensecht gereconstrueerd.

De toegangsprijs bedraagt 6 euro voor volwassenen en 4 euro voor jongeren onder de 16 jaar.  In de prijs is een originele gamel soep inbegrepen.

Reserveren is verplicht met vermelding van naam en het aantal deelnemers of telefonisch op het nummer 0476 55 76 32.

 De meidagen van 1940 in 3 levensechte taferelen.

De troepenkamer 1940 : soldaten in actie. 
Fortsoldaten op hun kamer worden verrast door het alarm.

Een aanval op het fort  
Gewapend met schijnwerper, mitrailleur en geweer zoeken de soldaten de vijand en wachten ze in het duister een aanval af..

De fortkeuken draait op volle toeren.  
De bezoekers genieten van een authentieke en verse soldatensoep in gamel.

Soldaten 1940 (Fort Liezele            De fortkeuken                                      Ingang van het fort
groep levende geschiedenis)

Fort Liezele, het best bewaarde en compleet gerestaureerde pantserfort van de Antwerpse Fortengordel.

Fort Liezele is het best bewaarde pantserfort van de Vesting Antwerpen. Het werd vanaf 1906 gebouwd door het Belgische leger, doorstond twee wereldoorlogen en is nu een vestingbouwkundige parel in een groene zone.  
Een bezoek aan Fort Liezele is een rondreis in de tijd.  Onder een dikke laag aarde en beton genieten de bezoekers  van een multimedia presentatie over de geschiedenis van het fort.  De tot museum omgetoverde zalen bevatten  een rijke collectie originele uitrustingsstukken, wapens, uniformen, foto's en andere historische voorwerpen.  
Het geheel geeft een indringend beeld van hoe een garinzoen met 350 manschappen leefde en werkte. Bovengronds heeft de bezoeker  een indrukwekkend zicht over het fort en de omgeving. 

Vesting Flash: gratis nieuwsbrief van Simon Stevin met  overzicht van activiteiten en actualiteit.  Zo blijf je steeds op de hoogte.  

Klik hier en ontvang gratis Vesting Flash

Bij het uitbreken van de 1ste wereldoorlog speelden de forten een belangrijke rol.  De herdenkingen vormen een tastbaar aanknopingspunt om  de versterkingen  onder de aandacht te brengen.   Lees meer
Onze partners

    

Member of the International Fortress Council     

Als het over forten, bunkers of andere versterkingen gaat...